Comfort M940

M940 е најстариот лесен систем за отворање и навалување
  • Основни длабочината на систем 37 mm
  • Непропусливост на вода и воздух  се постигнува со EPDM дихтунзи
  • Голема разновидност на дизајни за прозорци и врати
  • Ги покриваат сите типови на отворање
  • Комбинација со M900 лизгачкиот систем
  • Може да се користи во сите можни градежни апликации
  • Едно стакло со дебелина од 10 mm до 26mm
ПРОФИЛИ КАРАКТЕРИСТИКИ
Длабочината на рамка
37 mm
Појас длабочина
44 mm
Минимална ширина видливи лице
81,7 mm
Минимална видливи ширина (Τ-профил)
67,8 mm
Граница појас механизам тежина
80 Kg
Стакло дебелина
до 16 mm
Крст дебелина секција
1,1 – 1,4
СИСТЕМ КАРАКТЕРИСТИКИ
Тип на системНеизолирани
Uf
7 W/m2k
Естетика на надворешноста
Рамен, Заоблен
Застаклување метод
Тип на топлинска изолација
Механизам
Европски жлеб
Типологии
фиксен
отварање и навалување
единечен, двојно, тројно и четворни лист шарки на блендата