Smartia M9660

M9660 е систем кој обезбедува квалитетни и економски конструкции за многу типологии со извонредни перформанси и задоволување на топлинска изолација. Идеален за реновирање, со комбинирање на безбедноста и функционалноста без да се бара високите инвестициски трошоци.

  • Основна длабочината на систем 56 mm
  • Топлинска изолација од фиберглас засилен полиамиди на 24mm со фактор Uf од 1,8 до 2,5 W/m2K
  • Застаклување од 20 до 47 mm и појас со тежина до 130 Kg
  • Можност да се комбинираат системите со Европски или ПВЦ  жлеб механизам за висока заштита
  • Звучна изолација сертифициран од страна на Аристотеловиот универзитет во Солун
  • Сертифициран од ИФТ Розенхајм
ПРОФИЛИ КАРАКТЕРИСТИКИ
Длабочината на рамка
56 mm
Појас длабочина
63,5 mm
Минимална ширина видливи лице
101,5 mm
Минимална видливи ширина (Τ-профил)
70 mm
Граница појас механизам тежина
130 Kg
Стакло дебелина
20 – 40 mm
Крст дебелина секција
1,3 – 2 mm
СИСТЕМ КАРАКТЕРИСТИКИ
Тип на системИзолирани
Uf
од 1,8 до 2,5 W/m2K
Естетика на надворешноста
Рамен, Заоблен
Застаклување метод
Тип на топлинска изолација
24 mm полиамидни
Механизам
Европски жлеб, ПВЦ жлеб челичен 16 mm
ТипологииЕдноставно отварање и навалување