FORIS 500

Модерна и убава линија на петкоморен профил на прозорец кој дава исклучителен изглед на производите.
Прозорците на системот FORIS 500 се одликуват со ненадминливи параметри на перфоманси. Благодарение на посебен прозорец дизајн рамки со висината на 76mm и поставување на длабочина од 72mm – FORIS 500 гарантира совршени параметри на топлинска и звучна изолација.
У-факторот (коефициент на термичка изолација на профили) за FORIS 500 профили е толку ниско, како што е  Uf=1,2 W/(m2xK) со кои се гарантира значителни заштеди на трошоците за греење.
Поради исклучителни технички параметри и модерен дизајн се препорачува систем FORIS 500 за зграда со врвни стандарди на опременост.

  • Kоефициент на пренос на топлина Uf 1,2 W/m2xK
  • Звучна изолација Rw до 38 dB
  • Пропустливост на воздух класа до 4
  • Водоотпорност класа до 8A
  • Ветер, класа на отпорност на удар C3
  • Дебелина на стакло пакети 18-46 mm
  • Длабочина за вградување / Број на комори 72 mm / 5
  • Тип заптивка, надвор/внатре EPDM / EPDM