Алуминиумска ролетна

Надворешниот кутија за надградбата, класичен дизајн. Кутијата е изработена од висококвалитетен алуминиумски лим, со што значително се зголемува издржливоста и квалитетот на целата ролетна, а во исто време, заради прифатлива цена, го зачувува буџетот на купувачот.

 • Компактните димензии на кутијата овозможуваат заштеда на простор
  (13,7 x 13,7 см, 15 x 15 см, 16,5 x 16,5 см, 18 x 18 см, 20,5 x 20,5 см)
 • Модерен изглед на вградените ролетни
 • Различни димензии што ги задоволуваат сите потреби
 • Компатибилен со рачен и електричен погон (поедноставена употреба со далечински управувач, клуч или програмиран модул)
 • Можност за користење на ламели со или без полиуретанско полнење
 • Можност за производство на ролетни за отворите до висина од 3 m
 • Минималниот агол на наклонот (20 °) ja прави кутијата речиси невидлива под фасадна изолација

ПВЦ ролетна

Совршена топлинска изолација со класичен и функционален дизајн
Кутијата е изработена од ПВЦ висок квалитет. Таа е наменета за внатрешна инсталација на нови згради, заедно со столарија. Исто така, постои можност за инсталирање на интегриран комарец.

 • Коефициент на топлинска спроводливост Usb = 0.82-0.85 W/m2K во зависност од димензиите на кутијата
 • Фактор на температурата fRs според DIN 4108 REV.2: 2004-01 = 0.72-0.75 во зависност од димензиите на кутијата
 • Компактните димензии на кутијата овозможуваат заштеда на простор
  (19,5 x 19,5 см, 24,5 x 19,5 см, 25 x 24,5 см)
 • Одлична функционалност и сигурност
 • Различни димензии што ги задоволуваат сите потреби
 • Компатибилен со рачен и електричен погон (поедноставена употреба со далечинскиот управувач)
Ролетните го заштитуват вашиот простор од:

сончеви зраци

снег и мраз

бучава

заинтересирани погледи

кражба